dimecres, 16 de novembre del 2016

Cicle En Clau de Sol a l'Ateneu de Rubí

Benvolguts, benvolgudes,

Us enviem aquesta informació que hem rebut i us fem arribar sobre aquests dos concerts del cicle “En clau de Sol” que es fan a l’Ateneu.

·          ‘Suites i folies franceses’, amb Ariadna Cabiró. – Dijous 17 de novembre a les 20h

La propera data serà aquest dijous 17 de novembre a les 20h, amb un recital de clavicèmbal a càrrec d’Ariadna Cabiró. Cabiró interpretarà algunes Suites per a clavicèmbal que foren compostes entre els anys 1715 i 1746, amb pinzellades de diferents indrets de l'Europa barroca. La Suite era un dels gèneres més populars de música profana, concretament música per a ser dansada. El repertori d'aquesta sessió ha estat pensat per conèixer i apropar-se més al gènere de la Suite, a les diferents maneres d'entendre i interpretar la música de l'època barroca, i també al mateix temps per deixar-se endur pels sentiments més intensos, descobrir i gaudir dels ritmes dansats d'una sarabande, una gigue o una bourrée.

Llicenciada en piano clàssic i contemporani a L'ESMUC (Escola Superior de música de Catalunya) al 2011, Ariadna Cabiró és també Màster en Musicologia i Interpretació de la Música Antiga (ESMUCUAB), especialitzant-se en clavicèmbal amb la professora Béatrice Martin. És també diplomada en magisteri especialitzat de Música, i la seva carrera com a intèrpret es mou entre els dos àmbits de la música antiga i el piano modern.

·         Recital de violí amb Aleix Mercadal. – Divendres 15 de desembre a les 20h

En aquesta ocasió serà un recital de violí a càrrec d’Aleix Mercadal. L’Aleix va començar els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música de Rubí Pere Burés i, posteriorment, finalitza els seus estudis de grau mitjà al Conservatori de Terrassa. Actualment estudia al Conservatori Superior de Música del Liceu amb el professor Daniel Cubero. Durant la seva formació ha participat en diferents projectes de la Jove Orquestra Simfònica del Vallès (JOSV), la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG), la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i diversos enregistraments amb la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC). Aleix Mercadal és també graduat de magisteri amb l’especialitat de música.

L’enfocament d’aquesta sessió es dividirà en dues parts. En una primera par es presentaran les peces del programa (amb obres de J.S.Bach, F.Kreisler, T.Baltzar, M.Reger), i es farà una petita explicació de com es varen construir aquestes peces i exemples dels efectes que cerquen provocar en l’audició. La segona part s’aplicaran aquests exemples a l’audició del repertori escollit per la sessió.

Tota la informació de referència d’aquest cicle al llarg de l’any es pot trobar a l’adreça ateneurubi.cat/enclaudesol.

Atentament,

Susana Fernández Martorell
Directora
Escola Municipal de Música de Rubí Pere Burés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada